Home › Forum › Sektory › Samorządy › Upoważnienie do przetwarzania danych osobowych › Odpowiedz na: Upoważnienie do przetwarzania danych osobowych
Witam.
Dołączę się do tematu bo też to przerabiałam.
U mnie też doktoryzowali się nt. upoważnienia do przetwarzania danych dla audytora. Na nic się zdało tłumaczenie o uprawnieniach audytora wynikających z przepisów. Od jakiegoś czasu muszę mieć upoważnienie do każdego audytu. Nie przeszło „stałe upoważnienie” mimo iż sugerowałam, aby zawrzeć zapis że dotyczy to danych niezbędnych do wykonania zadań audytowych – zakres zgodny z upoważnieniem do przeprowadzania audytu. Mało tego – dzwoniłyśmy do GIODO a później napisałyśmy pismo z pytaniami min. dot. upoważnienia do przetwarzania danych osobowych dla audytora (powołując się na przepisy dot. audytu, zapisy w księdze procedur, posiadanie upoważnienia do audytu określającego tematykę audytu) Odpowiedź którą dostaliśmy nie jest dla nas przydatna.
pozdrawiam
Serwis Audyt.Net to także forum wymiany wiedzy i informacji, projektów dokumentów roboczych audytu, doświadczeń zawodowych oraz możliwość samokształcenia i doskonalenia umiejętności zawodowych.
Serwis PAW to platforma rozwoju, integracji i wzajemnego wsparcia w środowiska zawodowego związanego z audytem.
Kontakt do nas: paw@audyt.net
© 2015 - 2020 Praktyczny Audytor Wewnętrzny, Audyt.Net