Home › Forum › Sektory › Samorządy › pomózcie.. audytorzy…komórka audytu i kontroli › Odpowiedz na: pomózcie.. audytorzy…komórka audytu i kontroli
[QUOTE BY= sław]
Nie wiem jak to jest u Was, ale u mnie i w wielu samorządach w Polsce samooceną funkcjonowania kontroli zarządczej zajmują się audytorzy, kierownicy Biur audytu itp. Ja osobiście jestem angażowany w te sprawy i mam świadomość, że jest to niezgodne ze standardami, ale przepisy przepisami a życie życiem (i wcale nie narzekam).
audyt[/QUOTE]
Wybacz, ale zupełnie się z Tobą nie zgadzam. Nie zgadzam się tym bardziej, że sam masz świadomość że to jest rozwiązanie niegodne z obowiązującym prawem. Przytoczony wyżej cytat przenosi nas do gogoloskiej Rosji, a ja tam nie chcę ❗ Mnie nie jest po drodze z takim myśleniem. Polsce chyba też nie.
Wszelkie argumenty na ten temat zostały już na tym forum wielokrotnie publikowane.
Serwis Audyt.Net to także forum wymiany wiedzy i informacji, projektów dokumentów roboczych audytu, doświadczeń zawodowych oraz możliwość samokształcenia i doskonalenia umiejętności zawodowych.
Serwis PAW to platforma rozwoju, integracji i wzajemnego wsparcia w środowiska zawodowego związanego z audytem.
Kontakt do nas: paw@audyt.net
© 2015 - 2020 Praktyczny Audytor Wewnętrzny, Audyt.Net