Home › Forum › Sektory › Samorządy › przedmiot i termin audytu › Odpowiedz na: przedmiot i termin audytu
Witam. Ja natomiast wstępne sprawozdanie daję audytowanemu 3-4 dni przed naradą zamykającą, na naradzie ustalamy ewentualne uwagi, zastrzeżenia, wszystko zostaje opisane w protokole z narady. Tym samym już w trakcie narady wiem czy są zastrzeżenia czy nie. Najczęściej dochodzimy do konsensusu i w efekcie projekt sprawozdania staje się tuż po naradzie sprawozdaniem ostateczny. Nie czekam w takiej sytuacji 14 dni na odpowiedź. w protokole z narady piszę, że komórka audytowana nie wnosi zasrzżeń do sprawozdania i tym samym tekst projektu staje się ostateczny. Drukuję doatkowy egzemplarz i daję mojemu szefowi.
Serwis Audyt.Net to także forum wymiany wiedzy i informacji, projektów dokumentów roboczych audytu, doświadczeń zawodowych oraz możliwość samokształcenia i doskonalenia umiejętności zawodowych.
Serwis PAW to platforma rozwoju, integracji i wzajemnego wsparcia w środowiska zawodowego związanego z audytem.
Kontakt do nas: paw@audyt.net
© 2015 - 2020 Praktyczny Audytor Wewnętrzny, Audyt.Net