Home › Forum › Sektory › Samorządy › dotacja na realizację zadania publicznego › Odpowiedz na: dotacja na realizację zadania publicznego
Dzięki za wskazówki.
Właśnie wyczytałam w artykule napisanym przez p. Lachiewicza z RIO, że kontrola może obejmować tylko te wydatki, które sfinansowano z dotacji. Zajrzałam też do pouczenia we wspomnianym rozp… I bądź tu mądry człowieku…
Tymczasem przy sprawdzaniu rozliczenia jednej z dotacji natknęłam się na kolejny problem.
Zgodnie z Zarządzeniem organu wykonawczego jst wysokość dotacji dla org. pozarządowej nie może przekroczyć 70% całkowitych kosztów realizacji zadania. Wobec tego wkład własny musi wynosić co najmniej 30%. W sprawozdaniu jedno ze stowarzyszeń wykazuje wkład w wysokości 20%. Czy w tej sytuacji można żądać zwrotu środków i traktować to jako nadmiernie pobraną dotację? Zarządzenie nie przewiduje żadnych sankcji za obniżenie wkładu własnego. Dajcie znać co o tym myślicie. Dzięki. Pozdrawiam.
Serwis Audyt.Net to także forum wymiany wiedzy i informacji, projektów dokumentów roboczych audytu, doświadczeń zawodowych oraz możliwość samokształcenia i doskonalenia umiejętności zawodowych.
Serwis PAW to platforma rozwoju, integracji i wzajemnego wsparcia w środowiska zawodowego związanego z audytem.
Kontakt do nas: paw@audyt.net
© 2015 - 2020 Praktyczny Audytor Wewnętrzny, Audyt.Net