Home › Forum › Pomysły › pomysly › firma audytorska › Odpowiedz na: firma audytorska
Własnie zakładam taką firmę i zamierzam audytowac projekty UE oczywiście z biegłym rewidentem chciaż nie jest to wymogiem obowiązkowym z tego co mi wiadomo z najnowszych wytycznych lecz tylko zalecane. Opisywałem wczesniej taki problem związany z przeprowadzeniam audytów wewnętrznych na zasadch outsourcingu – mysle ze to jest dobra droga do prowadzenia działności audytorskiej jednakże jak narazie zakazana prze MF.
Pomysł wziął się stąd iż w moim województwie juz kilka razy gminy zamieszczły ogłoszenia o naborze na stanowisko audytora wewnętrznego jednak na ogłoszenia te nie było chętnych gdyż nie ma na tylu audytorów jeszcze w Polsce a biegli rewidenci nie są zainteresowani związaniem się z 1 gminą. Moim zdaniem MF powinno nam umożliwić podpisywanie z gminami umów outsourcingowych. Mając w swojej firmie 4 audytorów/rewidentów (których mam) myslę ze byłbym w stanie obsłużyc w granicach 5 – 6 gmin.
Serwis Audyt.Net to także forum wymiany wiedzy i informacji, projektów dokumentów roboczych audytu, doświadczeń zawodowych oraz możliwość samokształcenia i doskonalenia umiejętności zawodowych.
Serwis PAW to platforma rozwoju, integracji i wzajemnego wsparcia w środowiska zawodowego związanego z audytem.
Kontakt do nas: paw@audyt.net
© 2015 - 2020 Praktyczny Audytor Wewnętrzny, Audyt.Net