środa, 12 lutego, 2025

Czerwiński i inne pytania

Home Forum Egzaminy egzaminy Czerwiński i inne pytania

Oglądasz 9 wpisów - 1 z 9 (wszystkich: 9)
  • Autor
    Wpisy
    ilka
    Uczestnik

Witam serdecznie wszystkich! zaczęłam właśnie przygotowania do egzaminu na aw. Na forum piszecie o książce Czerwińskiego – mam pytanie o jaka dokładnie książkę chodzi i dlaczego nie ma jej w wykazie literatury zamieszcznej na stronach min.fin ? bardzo dziekuję za odpowiedzi!! i jeszcze jedno pytanko: czy ustawa o finansach publicznych z dnia 30 czerwca 2005 to ta najbardziej aktualna?

emus
    Uczestnik

Książka Czerwinskiego znikneła z wykazu gdy Pan Czerwinski odszedl z KOMISJI. Tytuł Audyt Wewnetrzny. Mimo,że nie ma na wykazie to jest przejrzysta i warta przeczytania. Mi pomogła.

ilka
    Uczestnik

dziękuję! a co z moim pytaniem dot aktualnej ustawy o finansach publ?

fretka
    Uczestnik

ustawa o finansach publicznych jeszcze jest aktualna chociaz z dzisiejszego artykuły wyglada że sejm zajmuje się nową ale do egzaminu listopadowego nie zdąży się ona zmienić

fretka
    Uczestnik

zgadzam się książka Czerwińskiego jest dobra lektura i dobrze przyswaja się z niej wiadomości, warta poczytania

ilka
    Uczestnik

czyli ustawa o fin. publ. aktualna jest z 30 czerwca 2005r?

fretka
    Uczestnik

oczywiście

meg
    Uczestnik

Test ustawy z dnia 30 czerwca 2005r. jest to tekst ustalony ostatecznie po rozpatrzeniu poprawek senatu. Prezydent jeszcze nie podpisał tej ustawy. Przecież pisaliśmy o tym na forum , że ma ona obowiazywać od 01.stycznia 2006r. Nadal obowiazuje ustawa , która macie w wykazie lektury do egamininu na audytora wew.

Pozdrawiam

fretka
    Uczestnik

masz rację ale chodziło mi o to że w czerwcu tekst tej ustawy był ujednolicony, poza tym ukazały się już pytania na stronie MF po egzaminie z 5.09

Oglądasz 9 wpisów - 1 z 9 (wszystkich: 9)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.