egzekwowanie dochodów z mienia i prawidłowe gospodarowanie mieniem gminy
Home › Forum › Wzajemna pomoc merytoryczna › Wzajemna pomoc merytoryczna › egzekwowanie dochodów z mienia i prawidłowe gospodarowanie mieniem gminy
- This topic has 37 odpowiedzi, 30 odpowiedzi, and was last updated 16 years, 2 months temu by
lczarny.
-
AutorWpisy
-
30 czerwca, 2006 o 10:18 am #883
sonl
UczestnikWitam wszystkich, tych którzy tu zajrzeli :smile:)
Własnie rozpoczęłam swoją przygodę na dobre z audytem (egzamin zdałam). Przede mną moje pierwsze zadanie. Temat zadania audtyowego:Ocena skuteczności egzekwowania dochodów z mienia i prawidłowego gospodarowania mieniem gminy.
hmm.. teoria, teorią a praktyka praktyką. Czyli to drugie nie ma nic wspólnego ze mną. Może ktoś zechciałby się podzielić swoja wiedzą w tym temacie (o materiałach nawet nie marzę). Zaznaczam, że każda informacja będzie dla mnie cenna. Obiecuję, ze w przyszłości, gdy tylko nabiore troszkę pewności co do swojego działania, chętnie odwdzięcze się przekazując swoje materiały innym. :smile:))
A teraz nie pozostaje mi nic innego, jak zabrac się do pracy i czekac cierpliwie na Wasz odzew.
Pozdrawiam serdecznie!!!30 czerwca, 2006 o 10:54 am #885kkozik
UczestnikDO SONI. TWÓJ PROBLEM CZĘŚCIOWO ROZWIĄZE PODRĘCZNIK: KONTROLA FINANSÓW KOMUNALNYCH. TROCHĘ STARA I DOT.KONTROLI WEWNĘTRZNEJ. WYPADAŁOBY PRZEROBIĆ ZAGADNIENIA NA AUDYT.UWAŻAM JEDNAK, ŻE JAKO ŚCIAGA DO NIEKTÓRYCH ZAGADNIEŃ JEST B.DOBRA. POZYCJĘ ZNAJDZIEŚŻ W KSIĄŻKI PRZYDATNE W AUDYCIE. TABELA 2,3
30 czerwca, 2006 o 10:54 am #886izmi
Uczestnikwitam Cię!
ja przerabiam teraz windykację w jb , jak masz ochotę na kwestionariusz czy coś w tym stylu, podaj na priv dane adresowo-mailowe…postaram się w miarę możliwości przesłać 🙂 a może dorzucisz mi coś ciekawego w ramach „olśnienia”?
pozdrawiam i czekam na priv 🙂1 lipca, 2006 o 9:02 am #891gra
UczestnikJak na początek to wybrałaś bardzo cięzkie tematy. Jak się z bliska przyjżysz gaspodarowaniu majątkiem to dopiero będziesz miała dylematy, czy to tylko niegospodarność, czy balansowanie na granicy prawa. Może u Ciebie jest inaczej. Jestem dwa lata w audycie samorządu terytorialnego i mogę Ci podrzucić materiały z windykacji podatków (dochody z mienia) oraz z gospodarki nieruchomościami (majątek miasta). Życzę powodzenia. Podaj prywatny adres
4 lipca, 2006 o 11:52 am #912sonl
UczestnikWitam ponownie,
wszystkie osoby, które zechcą mnie poratować, proszę o kontakt poprzez PAW – wszelkie sugestie, uwagi, materiały zostaną przesłane na moją skrzynkę.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję z góry.4 lipca, 2006 o 2:57 pm #925elka
UczestnikPracuję w jst – za miesiąc czeka mnie audyt z windykacji należności. Jeżeli ktoś z Was ma jakies pomocne materiały na ten temat to proszę o przesłanie poprzez PAWia – bedę niezmiernie wdzięczna. 🙄
5 lipca, 2006 o 1:14 pm #944sonl
UczestnikElka, zerknij w materiały nadesłane na konkurs, jest tam kilka dokumentów, które na pewno pomogą. Pozdrawiam
5 lipca, 2006 o 2:41 pm #948juror
UczestnikSONI ma rację, też je tam widziałem. Dobrze opracowane.
7 lipca, 2006 o 9:52 am #975samara
UczestnikSONI! do stworzenia KKW „legalności” mogą być bardzo pomocne Zeszyty Problemowe RIO Lublin (zeszyt 40) część B Testy kontroli. Masz tam podane podstawy prawne (trzeba je zaktualizować) oraz w pytaniach kontrolnych przedstawioną procedurę (krok po kroku). Pozdrawiam!
7 lipca, 2006 o 10:00 am #976sonl
UczestnikSAMARA, tylko jak ją zdobyć, to jest pytanie.
7 lipca, 2006 o 10:08 am #977marcind
UczestnikSON! ja sam z ciekawości juz to sprawdziłem isą do kupienia w RIO Lublin. Podaje Ci link:
http://www.lublin.rio.gov.pl/zeszyty/aktualne/index.htm
pozdrawiam
7 lipca, 2006 o 3:00 pm #984mr
Uczestniktego zeszytu jednak nie można już kupić 🙁
8 lipca, 2006 o 12:49 pm #1009elka
UczestnikJa mam ten zeszyt na dyskietce (chyba nr40).
Będę dopiero 18 lipca – jak ktos chce to chętnie prześlę.8 lipca, 2006 o 12:58 pm #1010anetka
Uczestnikja chcę ten zeszyt, podaję adres : paw@audyt.net
dziękuję 🙂8 lipca, 2006 o 2:52 pm #1011sonl
UczestnikOczywiście i ja poproszę o ten zeszyt.
Pozdrawiam -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.