środa, 12 lutego, 2025

egzekwowanie dochodów z mienia i prawidłowe gospodarowanie mieniem gminy

Home Forum Wzajemna pomoc merytoryczna Wzajemna pomoc merytoryczna egzekwowanie dochodów z mienia i prawidłowe gospodarowanie mieniem gminy

Oglądasz 15 wpisów - 1 z 15 (wszystkich: 38)
  • Autor
    Wpisy
    sonl
    Uczestnik

Witam wszystkich, tych którzy tu zajrzeli :smile:)
    Własnie rozpoczęłam swoją przygodę na dobre z audytem (egzamin zdałam). Przede mną moje pierwsze zadanie. Temat zadania audtyowego:Ocena skuteczności egzekwowania dochodów z mienia i prawidłowego gospodarowania mieniem gminy.
    hmm.. teoria, teorią a praktyka praktyką. Czyli to drugie nie ma nic wspólnego ze mną. Może ktoś zechciałby się podzielić swoja wiedzą w tym temacie (o materiałach nawet nie marzę). Zaznaczam, że każda informacja będzie dla mnie cenna. Obiecuję, ze w przyszłości, gdy tylko nabiore troszkę pewności co do swojego działania, chętnie odwdzięcze się przekazując swoje materiały innym. :smile:))
    A teraz nie pozostaje mi nic innego, jak zabrac się do pracy i czekac cierpliwie na Wasz odzew.
    Pozdrawiam serdecznie!!!

kkozik
    Uczestnik

DO SONI. TWÓJ PROBLEM CZĘŚCIOWO ROZWIĄZE PODRĘCZNIK: KONTROLA FINANSÓW KOMUNALNYCH. TROCHĘ STARA I DOT.KONTROLI WEWNĘTRZNEJ. WYPADAŁOBY PRZEROBIĆ ZAGADNIENIA NA AUDYT.UWAŻAM JEDNAK, ŻE JAKO ŚCIAGA DO NIEKTÓRYCH ZAGADNIEŃ JEST B.DOBRA. POZYCJĘ ZNAJDZIEŚŻ W KSIĄŻKI PRZYDATNE W AUDYCIE. TABELA 2,3

izmi
    Uczestnik

witam Cię!
    ja przerabiam teraz windykację w jb , jak masz ochotę na kwestionariusz czy coś w tym stylu, podaj na priv dane adresowo-mailowe…postaram się w miarę możliwości przesłać 🙂 a może dorzucisz mi coś ciekawego w ramach „olśnienia”?
    pozdrawiam i czekam na priv 🙂

gra
    Uczestnik

Jak na początek to wybrałaś bardzo cięzkie tematy. Jak się z bliska przyjżysz gaspodarowaniu majątkiem to dopiero będziesz miała dylematy, czy to tylko niegospodarność, czy balansowanie na granicy prawa. Może u Ciebie jest inaczej. Jestem dwa lata w audycie samorządu terytorialnego i mogę Ci podrzucić materiały z windykacji podatków (dochody z mienia) oraz z gospodarki nieruchomościami (majątek miasta). Życzę powodzenia. Podaj prywatny adres

sonl
    Uczestnik

Witam ponownie,
    wszystkie osoby, które zechcą mnie poratować, proszę o kontakt poprzez PAW – wszelkie sugestie, uwagi, materiały zostaną przesłane na moją skrzynkę.
    Pozdrawiam serdecznie i dziękuję z góry.

elka
    Uczestnik

Pracuję w jst – za miesiąc czeka mnie audyt z windykacji należności. Jeżeli ktoś z Was ma jakies pomocne materiały na ten temat to proszę o przesłanie poprzez PAWia – bedę niezmiernie wdzięczna. 🙄

sonl
    Uczestnik

Elka, zerknij w materiały nadesłane na konkurs, jest tam kilka dokumentów, które na pewno pomogą. Pozdrawiam

juror
    Uczestnik

SONI ma rację, też je tam widziałem. Dobrze opracowane.

samara
    Uczestnik

SONI! do stworzenia KKW „legalności” mogą być bardzo pomocne Zeszyty Problemowe RIO Lublin (zeszyt 40) część B Testy kontroli. Masz tam podane podstawy prawne (trzeba je zaktualizować) oraz w pytaniach kontrolnych przedstawioną procedurę (krok po kroku). Pozdrawiam!

sonl
    Uczestnik

SAMARA, tylko jak ją zdobyć, to jest pytanie.

marcind
    Uczestnik

SON! ja sam z ciekawości juz to sprawdziłem isą do kupienia w RIO Lublin. Podaje Ci link:

http://www.lublin.rio.gov.pl/zeszyty/aktualne/index.htm

pozdrawiam

mr
    Uczestnik

tego zeszytu jednak nie można już kupić 🙁

elka
    Uczestnik

Ja mam ten zeszyt na dyskietce (chyba nr40).
    Będę dopiero 18 lipca – jak ktos chce to chętnie prześlę.

anetka
    Uczestnik

ja chcę ten zeszyt, podaję adres : paw@audyt.net
    dziękuję 🙂

sonl
    Uczestnik

Oczywiście i ja poproszę o ten zeszyt.
    Pozdrawiam

Oglądasz 15 wpisów - 1 z 15 (wszystkich: 38)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.