Home › Forum › Wzajemna pomoc merytoryczna › Wzajemna pomoc merytoryczna › egzekwowanie dochodów z mienia i prawidłowe gospodarowanie mieniem gminy
Witam wszystkich, tych którzy tu zajrzeli :smile:)
Własnie rozpoczęłam swoją przygodę na dobre z audytem (egzamin zdałam). Przede mną moje pierwsze zadanie. Temat zadania audtyowego:Ocena skuteczności egzekwowania dochodów z mienia i prawidłowego gospodarowania mieniem gminy.
hmm.. teoria, teorią a praktyka praktyką. Czyli to drugie nie ma nic wspólnego ze mną. Może ktoś zechciałby się podzielić swoja wiedzą w tym temacie (o materiałach nawet nie marzę). Zaznaczam, że każda informacja będzie dla mnie cenna. Obiecuję, ze w przyszłości, gdy tylko nabiore troszkę pewności co do swojego działania, chętnie odwdzięcze się przekazując swoje materiały innym. :smile:))
A teraz nie pozostaje mi nic innego, jak zabrac się do pracy i czekac cierpliwie na Wasz odzew.
Pozdrawiam serdecznie!!!
DO SONI. TWÓJ PROBLEM CZĘŚCIOWO ROZWIĄZE PODRĘCZNIK: KONTROLA FINANSÓW KOMUNALNYCH. TROCHĘ STARA I DOT.KONTROLI WEWNĘTRZNEJ. WYPADAŁOBY PRZEROBIĆ ZAGADNIENIA NA AUDYT.UWAŻAM JEDNAK, ŻE JAKO ŚCIAGA DO NIEKTÓRYCH ZAGADNIEŃ JEST B.DOBRA. POZYCJĘ ZNAJDZIEŚŻ W KSIĄŻKI PRZYDATNE W AUDYCIE. TABELA 2,3
witam Cię!
ja przerabiam teraz windykację w jb , jak masz ochotę na kwestionariusz czy coś w tym stylu, podaj na priv dane adresowo-mailowe…postaram się w miarę możliwości przesłać 🙂 a może dorzucisz mi coś ciekawego w ramach „olśnienia”?
pozdrawiam i czekam na priv 🙂
Jak na początek to wybrałaś bardzo cięzkie tematy. Jak się z bliska przyjżysz gaspodarowaniu majątkiem to dopiero będziesz miała dylematy, czy to tylko niegospodarność, czy balansowanie na granicy prawa. Może u Ciebie jest inaczej. Jestem dwa lata w audycie samorządu terytorialnego i mogę Ci podrzucić materiały z windykacji podatków (dochody z mienia) oraz z gospodarki nieruchomościami (majątek miasta). Życzę powodzenia. Podaj prywatny adres
Witam ponownie,
wszystkie osoby, które zechcą mnie poratować, proszę o kontakt poprzez PAW – wszelkie sugestie, uwagi, materiały zostaną przesłane na moją skrzynkę.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję z góry.
Pracuję w jst – za miesiąc czeka mnie audyt z windykacji należności. Jeżeli ktoś z Was ma jakies pomocne materiały na ten temat to proszę o przesłanie poprzez PAWia – bedę niezmiernie wdzięczna. 🙄
Elka, zerknij w materiały nadesłane na konkurs, jest tam kilka dokumentów, które na pewno pomogą. Pozdrawiam
SONI ma rację, też je tam widziałem. Dobrze opracowane.
SONI! do stworzenia KKW „legalności” mogą być bardzo pomocne Zeszyty Problemowe RIO Lublin (zeszyt 40) część B Testy kontroli. Masz tam podane podstawy prawne (trzeba je zaktualizować) oraz w pytaniach kontrolnych przedstawioną procedurę (krok po kroku). Pozdrawiam!
SAMARA, tylko jak ją zdobyć, to jest pytanie.
SON! ja sam z ciekawości juz to sprawdziłem isą do kupienia w RIO Lublin. Podaje Ci link:
http://www.lublin.rio.gov.pl/zeszyty/aktualne/index.htm
pozdrawiam
tego zeszytu jednak nie można już kupić 🙁
Ja mam ten zeszyt na dyskietce (chyba nr40).
Będę dopiero 18 lipca – jak ktos chce to chętnie prześlę.
ja chcę ten zeszyt, podaję adres : paw@audyt.net
dziękuję 🙂
Oczywiście i ja poproszę o ten zeszyt.
Pozdrawiam
Serwis Audyt.Net to także forum wymiany wiedzy i informacji, projektów dokumentów roboczych audytu, doświadczeń zawodowych oraz możliwość samokształcenia i doskonalenia umiejętności zawodowych.
Serwis PAW to platforma rozwoju, integracji i wzajemnego wsparcia w środowiska zawodowego związanego z audytem.
Kontakt do nas: paw@audyt.net
© 2015 - 2020 Praktyczny Audytor Wewnętrzny, Audyt.Net