Home › Forum › Wzajemna pomoc merytoryczna › Wzajemna pomoc merytoryczna › Myśli dnia…
Otagowano: Myśli dnia ...
„Nie martwię się tym, co o mnie mówisz, ważne jest dla mnie abyś mówił o mnie, i poprawnie pisał moje nazwisko”
„I don’t care what you say about me, as long as you say something about me, and as long as you spell my name right.”
To ja dodam od siebie:
„Don’t Build a Profile, But Do Watch the Culture„
(z behavioral forensic)
Życie nie polega na tym, że masz dobre karty, tylko na tym, jak nimi zagrasz
„Life consists not in holding good cards but in playing those you hold well.” –Josh Billings, American humorist |
Życie nie polega na tym, że masz dobre karty, tylko na tym, jak nimi zagrasz
„Life consists not in holding good cards but in playing those you hold well.”
–Josh Billings, American humorist
„Cierpliwość i wytrwałość mają magiczne działanie
dzięki nim trudności znikają, a przeszkody ulatniają się.”
– John Quincy Adams
„Cierpliwość i wytrwałość mają magiczne działanie dzięki nim trudności znikają, a przeszkody ulatniają się.”
– John Quincy Adams
Co to jest ‚czas’? Czas to życie.
Nie myśl, że jeśli ty będziesz ludzi traktował fair, to oni będą ciebie traktowali fair. To jest błędne myślenie tak jakbyś oczekiwał. że lew cię nie zje gdyż ty nie jesz lwy!
Ten ostatni wpis mi się podoba. Z życia wzięte rozumowanie.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Jean Cocteau
Dojrzałą firmę powinieneś tworzyć tak, aby działała bez Ciebie a nie dzięki Tobie.
Porada biznesowa.
„Nie mów ludziom jak mają coś zrobić, powiedz im co robić i pozwól aby ciebie zaskoczyli wynikami”
„Don’t tell people how to do things, tell them what to do and let them surprise you with the results.” Generał George S Patton
[caption id="" align="alignnone" width="524"] Nie czytaj o sukcesach. Więcej się nauczysz czytając o niepowodzeniu[/caption]
https://image-store.slidesharecdn.com/d3bb60df-3628-46ba-96cb-99e46b1cc644-medium.jpeg
[caption id="" align="alignnone" width="960"] Nie myśl, że jeśli ty będziesz ludzi traktował fair, to oni będą ciebie traktowali fair. To jest błędne myślenie tak jakbyś oczekiwał. że lew cię nie zje gdyż ty nie jesz lwy![/caption]
Serwis Audyt.Net to także forum wymiany wiedzy i informacji, projektów dokumentów roboczych audytu, doświadczeń zawodowych oraz możliwość samokształcenia i doskonalenia umiejętności zawodowych.
Serwis PAW to platforma rozwoju, integracji i wzajemnego wsparcia w środowiska zawodowego związanego z audytem.
Kontakt do nas: paw@audyt.net
© 2015 - 2020 Praktyczny Audytor Wewnętrzny, Audyt.Net