środa, 12 lutego, 2025

Program komputerowy "Zarządzanie audytem" – opinie

Home Forum Narzędzia narzedzia Program komputerowy "Zarządzanie audytem" – opinie

Oglądasz 15 wpisów - 1 z 15 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    brzozia
    Uczestnik

Witam,

Wśród audytorów została rozesłana oferta zakupu programu komputerowego „Zarządzanie audytem” firmy InfoAudit. Cena bardzo atrakcyjna. proszę o opinię osoby, które uzytkują ten program lub miały okazję go testować. Proszę o ocenę jego przydatności i funkcjonalnośc w codziennej pracy audytora.

Brzozia

Anonim
    Nieaktywny

Witam!

Korzystalem – oczywiscie z wersji testowej. Uwazam, ze nie ma sensu wydawac pieniedzy! Oczywiscie swoich. Jezeli Jednostka zaplaci to nie bedzie „bolalo” jak sie okaze, ze nie ma potrzeby aby go wykorzystywac.

Mysle, ze problem nie lezy w „programie” – problem jest w „poukladaniu” sobie prac. A program tego nie zrobi! I mysle, ze mozna obyc sie bez tego programu. Oczywiscie w tedy wchodzi w gre Office i organizacja pracy!

Mysle, ze warto wziac wersje testowa i samemu ocenic czy program sie podoba czy nie.

Moje zdanie jest subiektywne, a kazdy ma inne potrzeby!

Pzdr

admin
    Opiekun forum

Przegladalem program firmy InfoAudit i mysle, ze nie jest zly. Sami planujemy napisac kilka narzedzi wspomagajacych prace a.w. i udostepniac je czlonkom PAW (co prawda odplatnie) ale na innych zasadach niz sprzedaz i mysle, ze korzystniejszych dla czlonkow.

Pozdrawiam
    Admin

audytorab
    Uczestnik

Pozdrawiam Forumowiczów
    Sorki za poprzednie coś nie zadziałało
    Mam pytanie czy ktoś zna narzedzie pod nazwą ” Audyt wewnętrzny Oprogramowanie dla audytora w jednostkach sektora finansów publicznych” oferowane przez Wydawnictwo Forum z Poznania za tylko trzysta ZETEŁ.
    Ahoj

Anonim
    Nieaktywny

Witam!

Dostalem od nich oferte! Cena faktycznie niska! ALe jak zobaczylem co maja „w opcjach” to sie usmiechnalem – mianowicie przyklad Statutu, rozporzadzania itd……

Wiec stwierdzilem , ze jezeli juz to raczej wybralbym InfoAudit…. Ale tak prawde mowiac trzeba by bylo przetestowac – bo uwazam, ze na Statut i rozporzadzenia to nie ma co sie laszczyc ! Tutaj (na PAW) dostaniesz Statut! A i inne materialy!

Wiec proponuje poprosic ich czy przeslaliby demo!

Pzdr

justka
    Uczestnik

witam, ja wlasnie zamowilam ten program tzn „Zarządzanie audytem w jednostkach sektora finansów publicznych” wieć jak go juz dostane i sprawdze podziele sie z Wami swoimi spotrzeżeniami 🙂
    Pozdrawiam cieplutko

Anonim
    Nieaktywny

Witam!

Ciekawy jestem opinii. Koniecznie napisz co Ci sie podoba a co jest „zbedne” lub nie do wykorzystania!! I czego np. brakuje!

Pzdr

audytorab
    Uczestnik

Niestety nie ma dema ale również programu” Audyt wewnętrzny Oprogramowanie dla audytora w jednostkach sektora finansów publicznych” Wydawnictwo niedawno przysłalo list w którym przeprosiło i stwierdziło, że nie mogą obecnie oprogramowania zaoferować!!!(sic!)

ggolob
    Uczestnik

[QUOTE BY= KaKa] …Uwazam, ze nie ma sensu wydawac pieniedzy! Oczywiscie swoich. Jezeli Jednostka zaplaci to nie bedzie „bolalo” jak sie okaze, ze nie ma potrzeby aby go wykorzystywac. …[/QUOTE]

❓ ❗ Kłania się etyka zawodowa. Przepraszam, ale audytor ma dbać między innymi o efektywność i racjonalność wydatkowania środków jednostki. Szczególne znaczenie ma to w jsfp.

zosia
    Uczestnik

Dla zainteresowanych programem mogę powiedzieć – jest dobry. Chociaż wiele opcji można było by wprowadzić, ale jest to tylko kwestia czasu.
    Dla chętnym mogę wskaząc inne Ľródło – b owiem w ostatnich dniach otrzymałem ofertę oprogramowania ” AUDYTOR ” zintegrowany system wspomagania audytu wewnetrznego ( bliższe info: http://www.audytor.org/oferta.audytor.html ) Prezentowane opcje to:
    – księga procedur,
    – plany audytów,
    – wykonywanie zadań audytowych,
    – repozytorium dokumentów Audytora,
    Aplikacje zrealizowano w technoligii J2SE.

Jak to sie sprawdza w praktyce niew, bowiem dysponujuę oprgramowaniem infoaudit.

zosua

aurel11
    Uczestnik

Czy ktoś otrzymał wersje demo programi "AUDITORUS System Wspomagania Audytu Wewnętrznego" firmy Agencja Informatyczna? Ponoć wraz z tą wersją przesyłają odrazu umowe licencyjną na 30 dni (okres wypowiedzenia 90 dni). Co sądzicie na ten temat?

voxcordi
    Uczestnik

„Audytorus” rzeczywiście był dostępny w formie licencji 30-o dniowej. Z ostatnich „przecieków” wiadomo, że szykuje się uzupełniona i usprawniona wersja, na którą osobiście czekam, stwierdzając przydatność tego narzędzia. Pozdrawiam. Vox

voxcordi
    Uczestnik

Sorry. "AUDITORUS" 🙂
    Na marginesie, chciałoby się, by autorzy umieścili może moduł statystyki… Ale chyba za wiele chciałoby się naraz 🙁 Vox

Anonim
    Nieaktywny

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

voxcordi
    Uczestnik

Z tego, co mi wiadomo ADITORUS w wersji "demo" ma wyłączone moduły statystyki i ścieżki audytu, choć takowe posiada. Natomiast "trgedią" są raczej nasze nawyki i niereformowalność. Przecież podgląd w 3-ech polach jest znany i sprawdzony w najlepszych przeglądarkach graficznych. Dlatego nie dziwię się autorom, że przyjęli takie rozwiązanie. Osobiście czekam na kolejną wersję tego narzędzia, być może już finalną. Pozdrawiam 🙂

Oglądasz 15 wpisów - 1 z 15 (wszystkich: 16)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.