Witam,
piszę właśnie pracę magisterską na temat porównania audytu wewnętrznego w sektorze prywatnym i publicznym. I im bardziej wgłębiam się w temat tym więcej rodzi się pytań, szczególnie że nie miałam jeszcze okazji pracować w komórce audytu wewnętrznego:smile: Dlatego odważyłam się podzielić z Wami moimi wnioskami/wątpliwościami, licząc tym samym na Wasze komentarze/ Waszą pomoc…
Zastanawiam się, czy przypadkiem nie jest tak, że po zmianie katalogu kwalifikacji na stanowisko audytora wewnętrznego w 2006 roku nie nastąpił odpływ pracowników z sektora publicznego do prywatnego… Intuicyjnie wydaje mi się, że tak własnie się stało bo śmiem przypuszczać, że audytorom lepiej się wiedzie w firmach niż na przykład w samorządach. Niestety temat wynagrodzeń stanowi temat tabu i do tej pory (mimo usilnych poszukiwań) nie udało mi się znaleźć porównania zarobków audytorów w sektorze prywatnym i publicznym.
Dlatego byłabym wdzięczna za wszelkiego rodzaju informacje na temat poziomu wynagrodzeń audytora w sektorze prywatnym lub publicznym, Waszych ewentualnych doświadczeń zmiany pracy i wniosków na ten temat.
Pozdrawiam serdecznie,
majunia