środa, 12 lutego, 2025

Samołuk

Home Forum Egzaminy egzaminy Samołuk

Oglądasz 15 wpisów - 1 z 15 (wszystkich: 68)
  • Autor
    Wpisy
    konrad
    Uczestnik

mam pytanie do tych co sa już po egzaminie na audytora wewnętrznego. Czy można podjąć probe zdawanie bez przechodzenia kursu ? będąc mowiąc prościej samołukiem?, czy nie da rady?

marcind
    Uczestnik

Mi się udało, tylko pewnych zagadnień się nie da nauczyć jeżeli nie miałeś z nimi wcześniej nic wspólnego. Zresztą wtedy nawet kurs niewiele by pomógł. Trzeba się uczyć ile się da i liczyć na szczęścia troche.Życzę powodzenia!

pozdrawiam

meg
    Uczestnik

Oczywiscie , że dasz radę. Wiele osób tak się przygotowywało i zdało. Wymaga to naprawdę dużo nauki, przerobienia całego zakresu materiału, który jest podany ale jest to do zdania bez konieczności uczestniczenia w kursach przygotowujących. POWODZENIA!

sonl
    Uczestnik

Witaj,
    jak najbardziej tak. Mnie się osobiście udało. Od pół roku pracowałam w jsfp i nie miałam bladego pojęcia o audycie (dopiero był tworzony u mnie w jednostce), a jednak się zdecydowałam. Zdawałam w styczniu, pisemny zdałam za pierwszym razem, a ustny na poprawce.
    Fakt materiału jest wiele do opanowania, ale przede wszystkim potrzebne jest szczeście, zdanie pisemnego często graniczy z cudem. Obecnie rozpoczynam swoje pierwsze zadanie audytowe i powiem szczerze, że moje braki (wiedzy, doświadczenia, swobodnego poruszania się w przepisach) dostrzegam. Nie byłam do tej pory na kursach dot. audytu. Intensywnie poszukuję szkoleń (coś w stylu warsztatów). Wiele ofert, które do mnie docierają dotycza jedynie omówienia aktów, który znajomość jest wymagana na egzaminie AW, a osoby które je prowadzą mają często gęsto wiedzę i doświadczenie mniejsze, niż uczestnicy PAW. Szukam takiej propozycji, która usystematyzowałaby moją wiedzę. Krok po kroku wyjasniłaby, jakie dokumenty gdzie tworzyć (z tym mam największe problemy). Może ktoś z Was słyszał o takim kursie????
    Pozdrawiam

zosia
    Uczestnik

Zdecydowanie tak – mozna przystapić do egzaminu bez kursów i go zdać, nawet za pierwszym razem – ale jest to conajmniej pół roku wyjęte z życiorysu.

Zycze powodzenia

Anonim
    Nieaktywny

Witajcie!
    Prawda pół roku wyjete z zyciorysu – zdałem egzamin w ubiegłym roku za pierwszym podejsciem. Przygotowywałem się sam, nie korzystałem z kursów i udało się. Życzę powodzenia.

mysza
    Uczestnik

Bez problemu jesteś w stanie zdać egzamin bez kursów i szkoleń, bo to tylko są koszty. Ale musisz mieć dużo samodyscypliny w sobie i przyjąć sobie pewne założenia co do kolejności i dawkowania zdobywanej wiedzy. W takim przypadku bardzo pomocne jest doświadczenie i wiedza tych, którzy już są szczęśliwymi audytorami, albo i nieszczęśliwymi.

juror
    Uczestnik

Tak Zosia ma rację. Pół roku intensywnej nauki. To minimum, żeby zdać ten egzamin.
    Pozdr. 😀

juror
    Uczestnik

Każdy z nas jest w większości „samoukiem”. Czyż nie??? 😀 😀 😀

ryszard
    Uczestnik

Witam !!
    W pełni zgadzam się z moimi przedmówcami,przy czym mogę poradzic, aby skorzystać z pomocy ,konsultacji innych po egzaminie audytorów.
    Uczylismy sie grupa ponad 15 osobową, sami bez pomocy i wszyscy podchodziliśmy sukcesywnie tak,ze w ciągu pól roku zdaliśmy egzamin.
    I w tym czasie nie było PAW ,literatury.
    Niestety ,nic nie zastąpi własnego sposobu nauki i oderwania od wszystkich miłych i wolnych chwil.Ale warto,….nawet przy obecnych realiach :smile:)
    Mamy satysfakcję z przyjażni ,wspólpracy i do chwili obecnej radzimy sobie i innym..
    Pozdrawiam:smile:)
    życzę „połamania”
    Ryszard

iwa
    Uczestnik

mam pytanie do tych ludzi, którzy zdawali rok temu przed zmianą literatury do egzaminu czyli przed 6 maja 2004 proszę powiedzcie mi czy dużo pytań testowych zostało wtedy zmienionych??? Na egzamin wrześniowy została już zmieniona literatura i się zastanawiam na ile ten test może być zmieniony ❓ ❓ ❓

iwa
    Uczestnik

[QUOTE BY= iwa] mam pytanie do tych ludzi, którzy zdawali rok temu przed zmianą literatury do egzaminu czyli przed 6 maja 2004 proszę powiedzcie mi czy dużo pytań testowych zostało wtedy zmienionych??? Na egzamin wrześniowy została już zmieniona literatura i się zastanawiam na ile ten test może być zmieniony ❓ ❓ ❓ [/QUOTE]

pietryka
    Uczestnik

Ryszard – nic dodać, nic ująć -pozdrawiam

izmi
    Uczestnik

IWA: pytania testowe na kolejnych pisemnych egzaminach w przeważającej części powtarzały się, było nowych pytań 10-15
    pzdr

konrad
    Uczestnik

witam serdecznie, rzeczywiście pomysł oryginalny, dziękuję za podpowiedź.

Oglądasz 15 wpisów - 1 z 15 (wszystkich: 68)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.