środa, 12 lutego, 2025

SARS

Oglądasz 10 wpisów - 1 z 10 (wszystkich: 10)
  • Autor
    Wpisy
    juror
    Uczestnik

Witam wszystkich.
    Czy może ktoś słyszał o SARS – Stowarzyszenie Audytorów Resortu Sprawiedliwości. Czy takie powstało, czy ma zamiar powstać ❓
    Proszę o wiadomości na ten temat.
    Pozdrawiam

admin
    Opiekun forum

Witam, chociaz nazwa kojarzy mi sie z raczej z choroba ukladu oddechowego a nie audytem, to jednak skoro pytasz uzywajac takiej nazwy to pewnie cos na ten temat slyszales.

Ja pierwszy raz slysze ale nie zdziwi mnie jezeli cos takiego zostalo zalozone, w koncu stowarzyszenia resortowe, moim zdaniem maja najwiekszy sens istnienia.

Pozdrawiam
    Admin

emus
    Uczestnik

Pierwszy raz sie dziś uśmiechnęłam – podoba mi się to skojarzenie z chorobą układu oddechowego i w dodatku śmiertelną. O stowarzyszeniu też nie słyszałam.

juror
    Uczestnik

A może PAW coś wie, jest przecież audytorem w tym resorcie.
    Pozdrawiam

admin
    Opiekun forum

Masz na mysli uzytkownika PAW, byc moze cos wie na ten temat, ale jest teraz na urlopie i nie ma kontaktu z serwisem.

Pozdrawiam
    Admin

lczarny
    Uczestnik

Oczywiście, że takowe jest. Skupia on w sobie audytorów z sądów i prokuratur. Na stronie SAW – u mozna przeczytać, że końcem wrzesnia mają szkolenie w Jastrzębiej Górze.

mareksp
    Uczestnik

Takiego Stowarzyszenia nie ma. Był wprawdzie pomysł założenia takowego ok. 2 lata temu, jednak pomysłodawcy doszli do wniosku, że nie ma potrzeby zamykania się w tak wąskim gronie i można wymieniać doświadczenia w ramach ogólnych organizacji audytorskich. Szkolenie w Jastrzębiej Górze jest szkoleniem organizowanym przez resort w ramach szkolenia kadr.

ryszard
    Uczestnik

Uwazam,ze dzielenie sie na dalsze,mniejsze formalnie zarejestrowane organizacjie AW, prowadzi do nikąd..Jest nas AW duzo mniej ,jak biegłych rewidentów,księgowych skupionych każdej z tych grup w jednolitej organizacji..Czy nie warto by bylo, sie zastanowic nad tym??Organizacje jak np. Stowarzyszenie Księgowych w Polsce istnieje wiele lat..

regisss
    Uczestnik

Witam.Popieram Ryszarda- nie ma sensu rozdrabniać AW na podgrupki- to nie ma większego sensu- jak juz napisałem w poście na inny temat – „w kupie siła”. Sądzę, że tego nalezy sie trzymać. Pozdrawiam.:smile:)))

roboka
    Uczestnik

Witam!
    Popieram Ryszarda, bez sensu są kolejne podziały . Poza tym po co się dzielić skoro wszędzie zadania audytowe są do siebie podobne przynajmniej w zakresie tematycznym.
    Pozdrawiam

Oglądasz 10 wpisów - 1 z 10 (wszystkich: 10)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.