Mam do Was kolejne pytanie zgodnie Art. 27. 1. Przeprowadzenie i wyniki inwentaryzacji należy odpowiednio udokumentować i powiązać z zapisami ksiąg rachunkowych.
2. Ujawnione w toku inwentaryzacji różnice między stanem rzeczywistym a stanem wykazanym w księgach rachunkowych należy wyjaśnić i rozliczyć w księgach rachunkowych tego roku obrotowego, na który przypadał termin inwentaryzacji.
Co w przypadku, jeżeli w wyniku inwentaryzacji stwierdzono niedobór niezawiniony – kradzież pozostałych ŚT, w tym jeden na kwotę 2000, a drugi na kwotę 1500zł. Jednostka nie ujęła tej różnicy w księgach rachunkowych 2006r. Księgowa tłumaczyła się że że dla uniknięcia biurokracji jednostka czekała na to żeby Dyrektor uzyskał zgodę na likwidację ŚT i pozostałych ŚT od Urzędu Marszałkowskiego. Dopiero teraz przygotowywane są protokoły likwidacyjne. Najgorsze jest to że sama uczestniczyłam w inwentaryzacji jako obserwator. To że tego nie ujęli w księgach wyszło mi przy badaniu sprawozdań finansowych. Co poradzicie mi w takiej sytuacji?