sobota, 16 stycznia, 2021

usługa hotelarska

Home Forum Sektory Samorządy usługa hotelarska

Oglądasz 5 wpisów - 1 z 5 (wszystkich: 5)
  • Autor
    Wpisy
  • #22293
    justp
    Uczestnik

    Witam!
    Mam dylemat związany z szacowaniem wartości zamówienia związanym z zakupem usług dotyczących zakwaterowania i wyżywienia. jakie kryteria przyjąć do szacowania zamówienia i czy rozdzielić usługi hotelowe od usług gastronomicznych ? Wiadomym jest, iż wiele hoteli łączy nocleg z wyżywieniem. Przyjęcie jakiegoś sposobu kwalifikowania tych usług jest dla mnie istotne z punktu widzenia przekroczenia w br. kwoty 14 000 euro. Dzięki z góry za wszystkie opinie 🙂

    #22294
    j
    Uczestnik

    poco

    #22297
    dorotab
    Uczestnik

    Zgadzam się z Jędrkiem. Po co. Jeżeli rozdzielisz i nie trzeba będzie stosować pzp, to przecież i tak przyjęty jest jakiś sposob dokonywania nabycia np. usług o wartości do 14 000. Co jeżeli z badania rynku wyjdzie, że nocleg jest tańszy w X a wyżywienie w Y?

    #22298
    justp
    Uczestnik

    definiując zamówienie jako usługa hotelowa i gastronomiczna i sumując wartośc zamówienia to przekraczam próg ustawowy. Więc robię postępowanie już. I w przyszłym roku na każdy nocleg stosuję ustawe…

    #22299
    j
    Uczestnik

    a jak jedzie do warszawy to zrobisz zamówienie a podróz moze być z dnia na dzień a jak nie bedzie miejsca

Oglądasz 5 wpisów - 1 z 5 (wszystkich: 5)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.