Własna firma
- This topic has 3 odpowiedzi, 4 odpowiedzi, and was last updated 14 years, 1 month temu by .
Oglądasz 4 wpisy - 1 z 4 (wszystkich: 4)
Oglądasz 4 wpisy - 1 z 4 (wszystkich: 4)
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Zastanawiam się nad założeniem własnej firmy, która prowadziłaby usługi w zakresie audytu w sektorze finansów publicznych. Czy ktoś z was ma jakieś pomysły lub doświadczenia związane z prowadzeniem takiej firmy?
Pomysły , plany , to też coś co mi chodzi po głowie już od dość dawna . Ale jeszcze do końca 2008r nie było nadanego kodu rejestrowego dla zarejestrowania firmy audytorskiej . Więc w Urzedzie Miasta Kierownik ewidencji działalności mi grzecznościowo podpowiedział , że mogę działać pod inną firmą np. rachunkową . A jak prowadzić usługi audytorskie , jako podwykonawca biura rachunkowego ?. Biegli rewidencji dopuszczą wytrawnego audytora ???? nie sądzę . Może coś sie zmieniło a jeszcze o tym nie wiem ?
Powodzenia życzę
Do Jarek.
Mam trzyletnie doświadczenie. Najnowsze pomysły dostarczyła mi Nowa Ustawa.
Tak gdzieś ze 2 lata temu miałem firmę audytorską, kod działalności nie był przeszkodą w jej założeniu i funkcjonowaniu, wpisałem chyba coś o doradztwie. Firma działała w zakresie audytów projektów unijnych, ale po jakimś czasie ją zlikwidowałem – nie wiedziałem już co z kasą robić 😉 i zapragnąłem podziałać społecznie.
Sam znów myślę o złapaniu jakiegoś dzieła w okolicy, ale wolałbym jako osoba fizyczna i zatrzymać etat który mam, niestety tu gdzie robię musi być etat co jest pewną przeszkodą – mniej wolnego czasu na dodatkowe roboty.
Serwis Audyt.Net to także forum wymiany wiedzy i informacji, projektów dokumentów roboczych audytu, doświadczeń zawodowych oraz możliwość samokształcenia i doskonalenia umiejętności zawodowych.
Serwis PAW to platforma rozwoju, integracji i wzajemnego wsparcia w środowiska zawodowego związanego z audytem.
Kontakt do nas: paw@audyt.net
© 2015 - 2020 Praktyczny Audytor Wewnętrzny, Audyt.Net