Home › Forum › Sektory › Samorządy › dotacja na realizację zadania publicznego › Odpowiedz na: dotacja na realizację zadania publicznego
Witam
niestety nie zgadzam sie co do tego ze mozna kontrolowac faktury ktore nie zostaly pokryte ze srodkow prznanch w ramach otwartego konkursu ofert (mam na mysli „nasze” srodki). kontrolowac mozna tylko te dokumenty ktore dotycza zadania i ktor zostaly zaplacone z dotacji przyznanej przez organ ktory zleca kontrole. Natomiast jesli chodzi o zwroty dotacji to, na podstawie mojego protokolu kontroli zostaly sporzadzone zalecenie w ktorych umieszczono zapis ze nalezy zwrocic kwote wraz z odsetkami na konto. Naliczanie odsetek powinno odbyć sie od terminu podanego w umowie jako ostateczny termin na wykorzystanie dotacji , w umowach wmojej jednostce jest zapis ze w przypadku niewykorzystania dtacji w ustalonm terminie nalezy ja zwrocic do dnia ….. i od tego dnia naliczalam odsetki
pozdrawiam
Serwis Audyt.Net to także forum wymiany wiedzy i informacji, projektów dokumentów roboczych audytu, doświadczeń zawodowych oraz możliwość samokształcenia i doskonalenia umiejętności zawodowych.
Serwis PAW to platforma rozwoju, integracji i wzajemnego wsparcia w środowiska zawodowego związanego z audytem.
Kontakt do nas: paw@audyt.net
© 2015 - 2020 Praktyczny Audytor Wewnętrzny, Audyt.Net